Colustrum

Het “Gouden” Colostrum.

Colostrum is de eerste gele melk die meteen na de bevalling beschikbaar is. Het colostrum is rijk aan antistoffen en afweercellen die het baby’tje onmiddellijk een extra bescherming geeft  tegen bacteriën en virussen.  De antistoffen in colostrum komen in grote getale in de darmen terecht en bieden bescherming aan de gevoelige slijmvliezen van de darmen en luchtwegen. Onderzoek heeft uitgewezen dat het drinken van colostrum de definitieve samenstelling van de darmflora bepaalt. Hierdoor maakt de baby het 1e jaar minder kans op oorinfecties, huidinfecties, longinfecties, ooginfecties,  urineweginfecties etc etc

Colostrum heeft ook een laxerende werking waardoor de ontlasting snel op gang komt. Dit is heel belangrijk omdat het snel lozen van de eerste ontlasting (het meconium) helpt voorkomen dat er zich afvalstoffen ophopen in het bloed van de baby waardoor deze na de geboorte meer kans heeft om geelzucht te krijgen.

Colustrum | Homani

In het 1e flesje zit colostrum, geproduceerd op de 4e dag na de bevalling. In het 2e flesje zit moedermelk geproduceerd op de 8e dag na de bevalling.