Massage & Burn-out

Iemand met een burn-out voelt zich totaal uitgeput, heeft nergens energie voor. Deze burn-out is het gevolg van langdurige stressklachten, zowel lichamelijk als geestelijk, waaraan men vaak te weinig aandacht heeft besteed.

Tijdens een burn-out is het lichaam voortdurend in de vecht-of vluchtmodus en NIET in de herstelmodus. Het immuunsysteem komt daardoor steeds meer onder druk te staan en kan minder goed zijn werk doen.

Daarom is het de bedoeling om met een burn-out de stresshormonen naar beneden te krijgen. Dit kan d.m.v. rust en goede slaap zodat het lijf goed kan herstellen van de inspanningen van de (werk)dag.

De massage die ik aan kan raden tijdens een burn-out, is de slaapmassage. Deze massage kan gewoon met de kleding aan. Naar wens kan ik wel de rug en benen masseren met olie. Het is een hele rustige massage waarbij bepaalde punten zachtjes aangeraakt worden. Door vertraging kan er intenser gevoeld worden en gaat de ontspanning dieper.

Ondanks dat mensen met een burn-out vaak last hebben van vastzittende spieren in de nek, schouders en lage rug, is het bij deze massage niet de bedoeling om op die plekken de doorbloeding flink aan te jagen en de spieren hard aan te pakken maar juist de rustige aanrakingen zodat er rust komt in lichaam en hoofd.

Voordelen:

Ontspanning

Bij een gehele lichaamsmassage komt je lichaam tot rust en ontspant

Verminderd stress

Doordat je lichaam ontspant vermindert het het stressniveau, hierdoor ontspan je nog meer.

Je zit beter in je vel

Massage is goed voor je huid. Door massage wordt je huid soepeler en het bevordert de doorbloeding.

Je lichaam herstelt

Door deze massage neemt het stresshormoon af waardoor je lichaam de kans krijgt om te herstellen.

Maak een afspraak

​Wil je een afspraak maken?

Telefonisch ben ik van maandag t/m vrijdag bereikbaar. Als ik bezig ben neem ik uiteraard de telefoon niet op, gelieve dan de voicemail in te spreken.

Mijn telefoonnummer is 06 19 29 79 84

Je kunt mij ook een mail sturen: info@homani.nl