Zwangerschapsmassage

zwangere vrouw massagetafel met uitsparing

Gefeliciteerd, je bent zwanger!

Het is een heerlijk gevoel om zwanger te zijn maar het brengt ook vaker klachten met zich mee. Denk aan pijn in de rug vanwege de baby die steeds groter wordt. Denk aan hoofdpijn vanwege de zorgen die kunnen komen omtrent het toekomstige moederschap. Als je al kinderen hebt, is het moeilijker om tijd voor jezelf te maken en dan is zwangerschapsmassage een ideale uitkomst! Heerlijk even een moment voor jezelf.

Wat houdt een zwangerschapsmassage in?

Een zwangerschapsmassage is een complete lichaamsmassage.  Alle lichaamsdelen (rug, buik, benen, voeten, armen, handen, gezicht en hoofd) zullen behandeld worden (uiteraard in overleg).

Tijdens de massage worden rustige strijkingen (effleurages) gebruikt. Door deze rustige strijkingen kun je je goed ontspannen. De ademhaling wordt dieper waardoor het hoofd even helemaal tot rust kan komen. Zo kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden.

Zo’n ontspanning van de moeder werkt ook door op het kindje. Dus een zwangerschapsmassage is goed voor moeder én kind.

Uit onderzoek blijkt zelfs dat een zwangerschapsmassage positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling. Ook blijkt het percentage premature geboortes kleiner te zijn. Bovendien verbetert door een massage de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als kind.

Ik maak gebruik van een zwangerschapsmassagetafel, waarbij er een uitsparing is voor de buik en de borsten. Vind je het niet prettig om met de buik (en/of borsten) in de uitsparing te liggen, dan kun je gewoon op je zij liggen.

De massage duurt 75 minuten. Uiteraard zorg ik voor een ontspannen omgeving. Ik wil ook bij jou thuiskomen als dat voor jou beter voelt.

Wanneer je besluit om bij mij te komen voor een zwangerschapsmassage, dan zal ons eerste contact aan de telefoon zijn. Op dat moment zal ik je vragen of je klachten hebt vanwege de zwangerschap. Er mag namelijk niet gemasseerd worden als je last hebt van: bloedingen, eerdere miskramen en een te hoge of te lage bloeddruk. Ook zal ik je vragen in welke week van de zwangerschap je bent want in de eerste 3 maanden van de zwangerschap wordt een massage afgeraden.

zwangere vrouw op tafel met uitsparing

Voordelen:

Ontspanning

Bij een gehele lichaamsmassage komt je lichaam tot rust en ontspant.

Verminderd stress

Doordat je lichaam ontspant vermindert het het stressniveau, hierdoor ontspan je nog meer.

Je zit beter in je vel

Massage is goed voor je huid. Door massage wordt je huid soepeler en het bevordert de doorbloeding.

Je lichaam herstelt

Door deze massage neemt het stresshormoon af waardoor je lichaam de kans krijgt om te herstellen.

Maak een afspraak

​Wil je een afspraak maken?

Telefonisch ben ik van maandag t/m vrijdag bereikbaar. Als ik bezig ben neem ik uiteraard de telefoon niet op, gelieve dan de voicemail in te spreken.

Mijn telefoonnummer is 06 19 29 79 84

Je kunt mij ook een mail sturen: info@homani.nl