Massages | Homani Buggenum

Zwangerschapsmassage

Gefeliciteerd, je bent zwanger!!!!

Het is een heerlijk gevoel om zwanger te zijn maar het brengt ook vaker klachten met zich mee. Denk aan pijn in de rug vanwege de baby die steeds groter wordt. Denk aan hoofdpijn vanwege de zorgen die kunnen komen omtrent het toekomstige moederschap. Als je al kinderen hebt, is het moeilijker om tijd voor jezelf te maken en dan is zwangerschapsmassage een ideale uitkomst! Heerlijk even een moment voor jezelf.

Wat houdt een zwangerschapsmassage in?

Een zwangerschapsmassage is een complete lichaamsmassage. Alle lichaamsdelen (rug, buik, benen, voeten, armen, handen, gezicht en hoofd) zullen behandeld worden. Vind je het niet prettig als ik aan, bijvoorbeeld jouw zwangere buik kom, dan zeg je dit tegen mij. Voordat ik de massage start zal ik eerst ook nog even vragen of ik alle lichaamsdelen mag masseren. Tijdens de massage worden rustige strijkingen (effleurages) gebruikt. Door deze rustige strijkingen kun je je goed ontspannen. De ademhaling wordt dieper waardoor het hoofd even helemaal tot rust kan komen. Zo kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden.

Zo’n ontspanning van de moeder werkt ook door op het kindje. Dus een zwangerschapsmassage is goed voor moeder én kind.

Uit onderzoek blijkt zelfs dat een zwangerschapsmassage positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling. Ook blijkt het percentage premature geboortes kleiner te zijn. Bovendien verbetert door een massage de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als kind.

Ik maak gebruik van een zwangerschapsmassagetafel, waarbij er een uitsparing is voor de buik en de borsten. Vind je het niet prettig om met de buik (en/of borsten) in de uitsparing te liggen, dan kun je gewoon op je zij liggen.

De massage duurt 60 minuten. Uiteraard zorg ik voor een ontspannen omgeving.

Wanneer je besluit om bij mij te komen voor een zwangerschapsmassage, dan zal ons eerste contact aan de telefoon zijn. Op dat moment zal ik je vragen of je klachten hebt vanwege de zwangerschap. Er mag namelijk niet gemasseerd worden als je last hebt van: bloedingen, eerdere miskramen en een te hoge of te lage bloeddruk. Ook zal ik je vragen in welke week van de zwangerschap je bent  want in de eerste 3 maanden van de zwangerschap wordt een massage afgeraden.