Homeopathie

We kennen allemaal het begrip levenskracht”  wel. We noemen het ook wel onze vitale energie. Het is die energie die ervoor zorgt dat de mens kan leven en dat, dat ingewikkelde proces wat wij leven noemen, goed verloopt. Als die vitale energie verstoord raakt door invloeden van binnenuit of buitenaf, dan zal de vitale energie reageren, om dit verstoorde evenwicht weer te herstellen. Gaat dit herstellen gepaard met oa. koorts, diarree, zweten, verkoudheid of een ontsteking, dan spreken we van een acute ziekte. En als de vitale energie niet in staat is om het evenwicht volledig te herstellen, zal er uiteindelijk  een chronische ziekte ontstaan.

homani homeopathie pulsatilla

Behandeling

In de homeopathie behandelen we zowel acute als chronische ziektes. Acute ziektes behandelen noemen we: Acute behandeling en Chronische ziektes behandelen noemen we: Constitutionele behandeling.

Met constitutie bedoelen we: ons hele gestel. Dit gestel is voor een deel aangeboren en voor een deel door karakter en leefstijl verkregen. Het ligt dus aan de klachten of je een acute behandeling of een constitutionele behandeling krijgt.

Acuut

Zijn de klachten acuut ontstaan en nemen ze jou helemaal in beslag (denk aan een acute keelontsteking; de hele dag word je geconfronteerd met de pijn die je ervan hebt maar die hoofdpijn die je ook vaker hebt, is nog maar op de achtergrond aanwezig), dan krijg je een acute behandeling.

Constitutioneel

Heb je al langer last van klachten die geregeld terugkomen zoals migraine, hoofdpijn, stijve gewrichten, obstipatie ed, dan krijg je een constitutionele behandeling.

Het een constitutionele behandeling ga ik alle klachten uitvragen. Maar ik vraag ook naar alle eigenschappen die je bezit, hobby’s, hoe je omgaat met vervelende situaties, waarin je goed bent of minder goed bent, wat je belangrijk vind in het leven etc etc. Zo krijg ik een totaal beeld van hoe jij in elkaar zit als totale mens. Dit noemen we: holistisch. Om jou, als holistische mens, goed in beeld te krijgen, gaan we een gesprek aan. Dit gesprek kan wel 90 minuten duren. Na dit gesprek ga ik het uitwerken en kom ik op een passend geneesmiddel. Dit geneesmiddel ga je innemen en afhankelijk van de resultaten moet je doorgaan met innemen of stoppen.

Effect

Het is altijd enorm belangrijk om goed stil te staan bij de veranderingen die een homeopathisch middel teweegbrengt. En dat je die veranderingen ook naar mij terugkoppelt. Van daaruit beslis ik of je moet stoppen met innemen of juist moet doorgaan. Hou er rekening mee dat een constitutionele behandeling wel een jaar kan duren. Vergeet daarbij niet dat er geduld moet zijn om de vitale energie terug te krijgen. Patiënt betekent in het Engels niet voor niets: geduldig.

Homeopathie en…

Kinderen

Oplossingen voor kinderen met terugkomende klachten.

Lees verder

Pubers

Oplossing voor typische puberklachten en kwaaltjes.

Lees verder

Ouderen

Volwassenen

Kan helpen bij de meest uiteenlopende klachten…

Lees verder

Zwangerschap

Voor het verlichten van typische zwangerschapsklachten en ongemakken.

Lees verder

8 verhalen over homeopathie

Ontdek hoe homeopathie deze mensen geholpen heeft.

Lees verder